AFYONKARAHİSAR ÇAY İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında Okutulacak Seçmeli Dersler Hk.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 11. Maddesinin 1.fıkrasında "Derslerin seçimi ve buna yönelik açıklamalar ders kesiminden önce okul müdürlüğünce öğrencilere duyurulur." denilmektedir. 

Söz konusu Yönetmeliğin 11. Maddesinin 2.fıkrasında ise "(Değ: 1/7/2015-29403 RG)  Ders seçimi okulun imkânlarına bağlı olarak veli, sınıf rehber öğretmeni ve rehberlik öğretmeninin bilgisi dâhilinde öğrenci tarafından ikinci dönemin ilk haftasında yapılır ve e-Okul sistemine işlenir. Grup oluşturulamadığı için açılamayan dersler okul yönetimince ilan edilir. Bu dersleri seçen öğrenciler tercihleri doğrultusunda açılan seçmeli derslere yönlendirilir. Süresi içerisinde ders seçimi yapmayan öğrencilerin dersleri, okul yönetimince belirlenir." denilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin yukarıda belirtilen ilgili maddesi ile Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 19/01/2016 tarihli ve 652511 sayılı yazısı gereğince; 2016-2017 eğitim-öğretim yılında seçmeli derslerle ilgili olarak , seçilmesi zorunlu olan derslerden; Din, Ahlak ve Değerler başlığında bulunan (Kur´an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Hazreti Muhammed´ in Hayatı) derslerinin  öğrenciler (ilkokul/ortaokul/lise) tarafından seçilmesi yönünde okulunuzca gerekli hassasiyetin gösterilmesi önemle rica olunur.

 

Bakanlık Yazısı için tıklayınız...

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün açıklamısı için tıklayınız..

Örnek Dilekçeler için tıklayınız...

Vakıf Mah. Turgut Özal Cad. No13 Çay/ AFYONKARAHİSAR - 0 272 631 20 09

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.