AFYONKARAHİSAR ÇAY İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı İstatistik Bilgileri

Bakanlığımız tarafından MEBBİS kapsamında MEİS Modülü, e-Yaygın Modülü ve e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi kullanılarak; 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı eğitim veri girişleri  19 EKİM 2015 - 27 KASIM 2015 tarihleri arasında yapılacağı belirtilmiş olup, yaşanan aksaklıklar nedeniyle aşağıdaki açıklamaları yapma zorunluluğu doğmuştur. Buna göre; 

ÖNEMİ; Kurumların girdiği veriler Müdürlüğümüzce ve Bakanlığımızca raporlar alınarak ulaslararası standartlarda istatistikler oluşturuluyor.Bu nedenle girilen en küçük verilerin dahi doğru ve tutarlı olması çok önemlidir.

SÜRE; İlgi yazımızda son tarih 27 KASIM 2015 olarak belirtilmiş olsa da yaşanan aksaklıklardan dolayı son güne bırakmadan veri girişlerinin tamamlanıp onay verilmesi gerekmektedir.

ONAY Gerek kurumlarca yapılan hatalar gerekse Bakanlıkça yapılan güncellemeler sonucu kurumların onayları iptal edilebilir. Bu nedenle kurum onay vermiş olsada vermemiş olsada 18/11/2015 tarihi itibari ile tüm verilerini ve onayını kontrol  etmesi gerekmektedir.( durum onay ekranı altında yer alan kurum durum raporu ekranından durumunuzu görebilirsiniz.YAPILMADI ibaresi var ise ve onay verdiyseniz İl / İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibat kurup onayı iptal ettirmeniz gerekir.ONAY VERDİKTEN SONRA VERİLERDE DEĞİŞİKLİK YAPMANIZ MÜMKÜN DEĞİLDİR.)

BİNA ADRES/KONTROL  Kurum veri girişi yaparken öncelikle bu ekrana veri girişi yapacaktır.Giriş yapılırken bulundukları binada Mülk sahibi, Kalıcı Tahsisli veya Kiracı vs. olanlar "Binam var" seçeneğini işaretleyecekler ve "Bina Bilgileri","Bina Kullanımı" ve "Lojman Durumu" ekranlarını da dolduracaklardır.

DERSLİK SAYISI Bazı kurumlarımız ( tahsisli kurumlar hariç) derslik sayılarını sıfır olarak girmiştir.Bu kurumaların listesi ekte gönderilmiştir.Bu kurumlar İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile irtibat kurup onay iptalinden sonra düzeltme yapılması gerekmektedir.

TAHSİS DURUMU Bazı kurumlarımız kendi kurumunu tahsis göstermiştir.Bu kurumaların listesi ekte gönderilmiştir.Onay iptalinden sonra gerekli düzeltmeyi yapmaları gerekmektedir.

E-posta hesaplarının günlük kontrol edilmesi gerekmektedir.

Bilgi girişlerinin, ikinci bir yazışmaya meydan vermeden süresi içinde girilmesi önemle rica olunur.

Vakıf Mah. Turgut Özal Cad. No13 Çay/ AFYONKARAHİSAR - 0 272 631 20 09

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.